Jump to content

Actualizare privind comunitatea - Octombrie 2022

Recommended Posts

• Administrators
Posted

Los Santos Roleplay Logo

Actualizare privind comunitatea - Octombrie 2022

📜 Cuvânt înainte

Salutare tuturor 👋

În luna septembrie am făcut modificări asupra modului de joc în speranța că lucrurile se vor redresa înspre mai bine. Detalii cu privire la aceste modificări pot fi văzute aici.
Prin intermediul acestei postări, ne dorim să oferim informații de actualitate cu privire la evenimentele din ultima perioadă, deciziile luate la nivelul comunității și perspectiva de viitor.

📄 Versiune pe scurt

Aceasta este o versiune pe scurt a celor prezentate mai jos, un rezumat pentru cei pe fugă despre punctele importante discutate în această actualizare.
Vă recomandăm tuturor să vă luați timp și să parcurgeți întreg materialul pentru a înțelege mai bine cele prezentate în acest rezumat!

• în vara acestui an, cu precădere din nostalgie, am decis să încercăm o redeschidere pe platforma MTA (vezi aici anunțul inițial, așteptările și abordarea);
  • am plecat de la premiza că indiferent de ceea ce se întâmplă, rămânem împăcați că am mai încercat o (ultimă) dată să oferim valorile și calitatea în baza cărora comunitatea noastră a luat naștere acum mult timp;
  • din păcate, nu am reușit să stârnim interesul jucătorilor decât pentru o perioadă foarte scurtă de timp, motiv pentru care punem capăt comunității în formula actuală;

• serviciile de TS3 și server-ul de joc se vor închide până cel târziu în data de 18 octombrie;
  • toate celelalte platforme vor rămâne operaționale în forma lor curentă, cu mici excepții de ex. autentificarea în User Control Panel va fi limitată echipei de administratori;

• comunitatea ls-rp va continua să existe într-o formă sau alta - ne gândim la alte abordări mult mai de interes pentru jucători, nu neapărat în: sfera de roleplay, platforma MTA sau sub forma unui server de joc;
  • la momentul oportun, vom anunța direcția înspre care ne vom concentra eforturile pe mai departe - cei interesați sunt sfătuiți să rămână pe discord și să se aboneze la newsletter pe forum;

• vom continua să lucrăm la demersul Inițiativa Școala Roleplay, însă timpii de așteptare între episoade sunt posibili să crească;
  • mulțumim tuturor celor care și-au dovedit interesul față de proiect în forma lui actuală.

✨ Despre redeschiderea comunității pe MTA

În vara acestui an, în baza unor semnale de potențial interes din partea pasionaților de roleplay și pe fondul nostalgiei, am decis să încercăm o redeschidere a comunității pe platforma Multi Theft Auto.
Atunci când am luat această hotărâre, am plecat din postura unei echipe administrative restrânse, cu perspectiva dinainte stabilită că indiferent de ceea ce se întâmplă, știm că măcar am încercat să oferim valorile și calitatea în baza cărora comunitatea noastră a luat naștere acum mult timp - standarde și principii care, în ciuda a ceea ce doresc să creadă unii sau alții, nu există în prezent pe comunitatea românească de MTA.

Cum am spus în anunțul de redeschidere din vară - vezi postarea originală aici:

[...] reușita unei comunități depinde cel mai mult de interesul jucătorilor. Fără aceștia, lucrurile nu pot funcționa așa cum trebuie. Nici echipa administrativă, nici conducerea comunității, nici sistemele de joc sau diversele servicii puse la dispoziție nu pot suplini interesul jucătorilor, ci doar întregii o comunitate bună.

Ne-am concentrat să oferim experiențe de joc cât mai plăcute, să facilităm prin sistemele noastre un roleplay cât mai divers și, prin organizarea noastră, să facem toate acestea dintr-o postură care să inspire încredere și seriozitate.

Acum, ca și de alte dăți, vine momentul în care toate acestea trebuie întregite de către jucători, iar dacă acest lucru se va întâmpla, vom oferi din nou experiența de joc asumată.

Din păcate, interesul jucătorilor nu s-a materializat decât pe termen foarte scurt (câteva zile) în ciuda eforturilor depuse la nivelul echipei în cele două repuneri în funcțiune a server-ului de joc - vezi aici modificările efectuate la nivel de server pentru a acomoda un număr mai divers de jucători, însă fără succesul preconizat.

Acest lucru ne transmite un mesaj clar și ne convinge de anumite aspecte, printre cele publice putem menționa că:

• dorința unor standarde înalte de joc a rămas, cel puțin în rândul jucătorilor români, doar la nivel declarativ;
  • în esență, se dorește un roleplay la standarde scăzute sau mediocre, standarde care au devenit în prezent noul 'hard-roleplay' în rândul comunităților și pasionaților (vezi aici parte din ce considerăm a fi hard-roleplay);
  • mulți pasionați de roleplay au o adversitate față de platformă, bazată pe o serie de preconcepții sau mituri (vezi aici o analiză între SA-MP și MTA, dar și o listă cu cele mai comune mituri despre MTA);
  • mulți jucători pleacă de la prezumția că toate comunitățile sunt construite în totalitate pe același gamemode (popularul Owl), iar atunci când sunt puși în fața unor abordări noi, prezintă adversitate;
  • numărul pasionaților și cunoscătorilor români de hard-roleplay este în continuă scădere și nu prezintă semne de redresare.

Cele enumerate mai sus reprezintă doar o parte din simplele constatări și impresii din această ultimă redeschidere.
Nu punem în sarcina jucătorilor evoluția comunității, ci doar punctăm discrepanțele dintre ceea ce ne-am dorit să oferim prin acest proiect și ceea ce se caută cu adevărat, la acest moment, din partea jucătorilor.
Prin comunitatea Los Santos Roleplay, ne-am dorit să oferim un cadru matur și profesionist de joc, cu standarde înalte, sisteme de joc unice (vezi o parte din ele aici) și abordări originale. A devenit din ce în ce mai clar faptul că această comunitate, în formula actuală, nu este pentru oricine, iar cei cărora ne adresăm sunt prea puțin numeroși, activează la nivel internațional sau sunt retrași cu totul din scena de roleplay.

Din aceste considerente, dar nu numai, am luat hotărârea de a scoate din funcțiunile serviciile de TS3 și server-ul de joc pentru o perioadă nedeterminată. Aceste servicii se vor închide până cel târziu în data de 18 octombrie.
Toate celelalte platforme vor rămâne operaționale în forma lor curentă, cu mici excepții de ex. autentificarea în User Control Panel va fi limitată echipei de administratori.

Ca și oricare redeschidere, am învățat multe lucruri, am cunoscut oameni noi și am dezvoltat și mai mult infrastructura comunității, iar pentru toate acestea există o profundă recunoștință față de toți cei care au venit cu sugestii, critici constructive și interes legat de proiect.

🎓 Despre inițiativa Școala Roleplay

Atunci când am început demersurile pentru inițiativa Școala Roleplay, ne-am concentrat de la bun început să oferim explicații educative din experiența noastră de roleplay care să vină în sprijinul tuturor pasionaților în acest domeniu, începători sau veterani, de pe comunități low-roleplay până la hard-roleplay, de pe servere de voice-chat ori text-based.

Ne propunem să continuăm această inițiativă, însă timpii de așteptare între episoade sunt posibili să crească. Evident, această inițiativă a fost integrată în jurul comunității, însă odată cu închiderea server-ului de joc, inevitabil va trece într-un plan secundar, dat fiind faptul că ne vom concentra eforturile în alte direcții.

🧭 Perspective de viitor

În perioada ce urmează vom începe să ne gândim înspre direcția pe care să ne concentrăm eforturile.
Acest proces implică o reorganizare ce poate dura un timp îndelungat.

Comunitatea ls-rp va continua să existe într-o formă sau alta. Poate nu neapărat în sfera de roleplay sau pe platforma MTA sau sub forma unui server de joc - suntem deschiși la sugestii și propuneri.
Încă de la bun început proiectul a reprezentat mai mult decât un server de joc - a fost și va rămâne mereu un loc de inovație și de petrecere a timpului liber în mod plăcut pentru echipa curentă de administratori și, de ce nu, poate și pentru ceilalți entuziaști din jurul comunității.

În orice caz, la momentul oportun, vom anunța direcția înspre care ne vom concentra eforturile pe mai departe - cei interesați sunt sfătuiți să rămână pe discord și să se aboneze la newsletter pe forum.

📜 Cuvânt de încheiere

Dacă ai parcurs întreg acest subiect, îți mulțumim!
Știm că este un material voluminos, însă considerăm că aceste explicații sunt binevenite, în special pentru a reprezenta un punct de încheiere la anunțul inițial:

Comunitatea Los Santos Roleplay își continuă misiunea de a oferi un mediu cât mai plăcut tuturor celor care doresc să facă roleplay la standarde cât mai înalte, într-o atmosferă relaxată și prietenoasă în care scopul și satisfacția supremă este distracția și bunăstarea, însă în acest moment nu sub forma unui server de joc pe platforma MTA.

Spor la roleplay! 👋

LOS SANTOS ROLEPLAY - ACTUALIZARE PRIVIND COMUNITATEA - OCTOMBRIE 2022

Copyright © 2022 Los Santos Roleplay. Toate drepturile rezervate.
Acest material a fost scris și conceput de către Vinyard pentru comunitatea Los Santos Roleplay.

• Sad 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.
For more information, please read our Terms of Use & Privacy Policy.