Jump to content

Prima factiune


Cheese

Recommended Posts

Salutare,

Din pură curiozitate am decis să creez acest topic pentru a vedea răspunsul din partea voastră la această întrebare. Care a fost prima facțiune în care ați făcut roleplay ? 

Haideți să ne întoarcem puțin în trecut, începutul începuturilor dacă pot spune așa, și să trăim un moment de nostalgie împreună. Dacă aveți anumite momente funny pe care vi le mai amintiți în respectiva facțiune vă invit să le prezentați cu mare drag și să râdem împreună 😀

De asemenea, regulamentul trebuie respectat și în această/acest secțiune/topic, așa că fără postări irelevante sau doar pentru +1 post, fără a numii diferite comunități unde ați activat (fie ele închise sau nu).

Voi începe eu ! 

Deci, prima dată când am intrat pe un server roleplay a fost undeva prin 2012, tot aici, pe MTA, unde, prima facțiune în care am făcut roleplay a fost un motorcycle club, însă, din această facțiune sincer nu îmi mai aduc aminte nimic, fiind acum multă vreme. Însă, îmi aduc aminte când făceam roleplay în facțiunea Emergency Medical Services - Los Santos Fire Department, unde mi-am și dezvoltat abilitățile în roleplay. Ceva amuzant aș putea să vă povestesc că mai făceam și drăcii OOC (nu tocmai okay, dar mna, mai trăgeam și noi chiulul de la roleplay când nu ne vedea nimeni) și ne băteam cu extinctoarele. 

Aștept poveștile voastre, și haideți să ne cunoaștem mai bine. 

 

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Salutare! 👋 O idee foarte bună cu acest topic.

Am să sparg gheața din considerentul că în acest mod și alți membrii își vor împărtăși povestea! Până la urmă, toți începem de undeva, nimeni nu începe ca fiind as în ale roleplay-ului și evident nu trebuie să ne fie rușine sau să fim catalogați după primele experiențe (mai ales în facțiuni) pe care le-am avut. Mai mult decât atât, standardele (pentru cunoscători, cei mai veterani din comunitate) au fost cu totul altele la acele momente.

Prima mea experiență într-o facțiune cred că a fost în SANews, undeva în jurul anului 2012 - 2013, pe un server internațional de MTA a cărui nume îmi scapă în acest moment (dar voi reveni cu edit când îmi amintesc! 😅)
Respectivul server era destul de popular, însă nu era un hard roleplay în adevăratul sens al cuvântului, totuși întâmplarea a făcut ca CEO-ul facțiunii să fie tot un român, un băiat OctiSnooker888/Octavian, ceva în genul, care m-a integrat în facțiune după un lung proces de recrutare cu interviuri și tumbe specifice unor copii care poate aveau pentru prima dată o astfel de funcție de 'conducere'.

După integrarea cu succes, a început distracția propriu-zisă. Pentru mine cel puțin, căci toată ziua făceam emisiuni și interviuri, dar mai puțin pentru jucători care, dacă nu erau donatori, aveau constant chat-ul colorat în clasicul mov de SANews de la acea vreme. Interviurile erau orientate spre diferite persoane care veneau la redacție pentru a-și transmite propriul mesaj sau spre acțiuni întâlnite ad-hoc prin oraș.

În schimb emisiunile erau foarte caterincă, aveam ca sediu clasicul interior folosit de obicei și la primării, dar cu câteva îmbunătățiri la etaj pentru a ne putea desfășura în voie. (nimic ieșit din comun: o masă, câteva scaune, în limita posibilităților de atunci)
În emisiuni aveam și interviurile de mai sus, dar aveam rubrici și pentru meteo, reclame sau știri propriu-zise. Nu toate emisiunile erau cu specific serios, multe dintre ele erau mai degrabă quiz show-uri de cultură generală sau discuții cu publicul (noi puneam o întrebare și așteptam răspunsuri via linia telefonică 7332 parcă). De multe ori, lucrurile escaladau și ne trezeam la sediu, peste noi în emisiune, cu diferite personaje care mai de care și se lăsa cu certuri, întreruperi ad-hoc, descinderi, exclusivități, luări de ostatici și nu numai! 🤣

Din păcate cred că respectivul server nu a ținut decât o vară, ulterior s-a închis și am pierdut contactul cu toți cei de pe server, inclusiv acel român care era CEO-ul facțiunii.
Asta nu e mare lucru, să vedeți experiența mea cu primul server de 'roleplay' și primii pași în acest domeniu 👀 Poate cu ocazia unui alt topic!

Cheers 🍻

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salutare! Interesanta idee, motiv pentru care am si sa raspund la ea.

Prima mea aderare intr-o factiune a fost undeva prin 2017 pe un server romanesc de MTA numit Real Hard, daca imi amintesc bine. Acolo erau existente doua tip-uri de agentii LAW, Los Santos Police Department si Los Santos County Sheriff's Department. Pe atunci aveam aproape experienta 0 in roleplay-ul de Law Enforcement Officer. Tot ce stiam provenea din filme si seriale bazate pe politie, nu din experienta mea de rp. Am reusit sa ajung in LSSD datorita unui prieten cu care ma cunosteam, integrandu-ma ca Deputy Sheriff Trainee sau Deputy Sheriff, nu prea mai imi pot amintii. Am inceput sa iubesc enorm acel roleplay, eu pesonal fiind o persoana care invata destul de repede anumite lucruri, in cateva zile deja faceam un roleplay foarte calitativ pot spune pentru experienta mea de pe atunci si deja invatasem procedurile standard ale departamentului. Am inteles foarte rapid cum decurg lucrurile pe acolo, totusi, acum daca imi aduc bine aminte si sunt sigur de asta era foarte ciudat deoarece aveam unitati de pd, la modul ca foloseam in SD unitati de Lincoln si Adam in loc de King si asa mai departe. Pe atunci normal ca nu stiam asta, deci practic invatasem mai mult structura LSPD-ului chiar daca eram SD. Incercam sa fac un rp la un nivel cat mai ridicat, in ciuda cunostintelor mele. In final factiunea a fost inchisa intr-o dimineata in care eram activ de catre owner-ul server-ului, nu doresc sa dau nume ,, pentru inactivitate ". Eram 3 persoane foarte active, in factiune eram vreo 6-7 dar tot puteam sa facem treaba. Pana la urma am fost foarte suparat in legatura cu acel lucru pe atunci dar mi-a trecut si m-am alaturat in PD :)). In concluzie aceasta a fost prima mea factiune unde am rolat, te astept cu topic-uri la fel de interesante ca acesta!

**P.S.: Nu am fost cuminti nici noi, aveam inca un prieten care a reusit sa intre datorita mie, la fel de nab ca mine, faza este ca tot se certa cu unul ca isi furau unitatea intre ei si am mers dupa ala sa il omoram :)))) dupa ne-a facut reclamatie, am luat suspend 24 de ore, a iesit panarama. Stiu ca era script-ul cu apa in canale si am vrut sa il imping odata pe ala si am ratat si m-am dus direct cu unitatea in apa 😂... Erau vremuri superbe, imi este dor de ele...

AmusedSadCardinal-size_restricted.gif

Edited by Pandora
  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hei, din cate imi aduc bine aminte, o prima factiune la care am aderat a fost o grupare mafiota :))
Era vara anului 2017, aveam putine cunostinte despre baza roleplay, ce ar trebuii sa intampini cand te urmareste un autovehicul sau cand se apropie de tine un politist si am incercat sa ma adaptez mai mult pe acel server.. Nu am reusit, nu cred ca ar fi acceptat nimeni un necunoscator de roleplay, dar am reusit sa ma integrez intr-o mica mafie sa ii spun asa. Eram in total 9 insi si la cateva ore de la intrarea mea in factiune, trebuia sa urmeze un act roleplay, un jaf asupra unui magazin de la periferia Grove Street, deoarece "sediul" nostru era in Dilimore si exista un sediu al politiei vizavi de cele 2-3 magazine. Urmaream asa uimit cat de serios este luat acest joc, liderul alaturi de un membru (banuiesc ca era un co-lider neoficial 😂) explicau aproape in cel mai amanuntit lucru cum va lua loc jaful.
Dupa mai multe alte discutii, am ajuns in roleplay propriu zis, unde am sfarsit inchis aproximativ 2 zile (serverul se pare ca avea 2 jucatori introdusi in politie drept paznici..), dar vestea buna era ca, liderul a fost inchis si el :)), patru dintre noi au fost eliminati de catre mafia Grove Street, iar restul erau urmariti de catre politiei si membrii acelei mafii.
Pe langa inchisoare m-am ales si cu o amenda cred.. aveam in banca datorie de 23.000$ pentru trafic de arme, tentativa de jaf & crima organizata.
Efectiv dorinta mea de a face roleplay s-a terminat urat, inchis, cu membrii unei mafii ce asteptau sa ies pentru razbunare, cu datorii la banca + am pierdut o masina ce am petrecut aproximativ o saptamana sa realizez banii pentru ea lucrand ca taximetrist.
Dar am invatat o lectie, oriunde ai fi, mereu pericolul pandeste, ca om drept fata de lege poti fi "atacat" de "cei rai", iar daca esti rau, vei fi "atacat" de cei buni 😛
Finalul a fost la o zi cand sa ies din inchisoare, am fost batut pana la moarte de un politist ce fusese mituit de cei din Groove, Rest in Peace.

  • Like 1
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.
For more information, please read our Terms of Use & Privacy Policy.