Jump to content

Regulament Server


Recommended Posts

 • Administrators
Acest regulament este în curs de actualizare. Toate cele de mai jos sunt valabile.

Los Santos Roleplay

REGULAMENT SERVER


 • Acest regulament a fost conceput cu scopul de a oferi o atmosferă cât mai plăcută şi un mediu cât mai confortabil membrilor acestei comunități. Prin intermediul prevederilor mai jos menționate, acest regulament doreşte să stabilească cât mai precis posibil modul de joc și comportamentul asupra cărora jucătorii trebuie să adere pentru a asigura un mediu corect, civilizat și primitor pentru toți jucătorii.
 • Prin înregistrarea, accesarea și utilizarea server-ului de Multi Theft Auto: San Andreas al Los Santos Roleplay România, declarați pe proprie răspundere că ați luat la cunoștință și ați acceptat prevederile mai jos menționate referitoare la regulile de conduită și funcționare a acestei comunități și vă dați consimțământul în ceea ce privește sancționarea administrativă de către un Administrator, ori de o persoană împuternicită de conducerea comunității, în situațiile în care se dovedește că ați încălcat, cu sau fără bună știință, prevederile menționate mai jos. Totodată, vă angajați să respectați prevederile mai jos menționate pe toată durata sesiunii de joc de pe server.
 • Sancțiunile descrise mai jos sunt cu titlu sugestiv, cu scopul de ghidare și nu reprezintă un standard pentru membrii echipei administrative. Acest lucru înseamnă că un membru al echipei administrative poate oricând să acorde o sancțiune mai severă sau mai puțin severă decât cele descrise la fiecare regulă în parte fără a fi tras la răspundere. Bineînțeles, sancțiunile vizibil exagerate pot fi oricând contestate și reclamate de către jucători pentru a evita abuzul de putere.
 • Acest regulament poate fi modificat în orice moment fără ca modificările aduse să fie anunțate. Tocmai de aceea, fiecare jucător are obligația de a verifica periodic acest regulament pentru a rămâne actualizat în permanență.
 • Prin 'membru al echipei administrative' se înțeleg Testerii și Administratorii comunității Los  Santos Roleplay România.

  1. Reguli de bun simț & Curtoazie comună
  Bunul simț și curtoazia comună vor prima în situațiile pe care prevederile de mai jos nu le cuprind.
  Administrația Los Santos Roleplay România își rezervă dreptul de a acționa așa cum consideră de cuviință atunci când situația o impune.

  Acest regulament poate conține vicii de procedură, lacune și inexactități. În astfel de situații, se așteaptă din partea fiecărui jucător să folosească bunul simț - dacă considerați că ceva anume poate fi de așa natură încât să încalce regulile și regulamentele comunității, atunci probabil că așa și este. În situația în care nu sunteți sigur cum să procedați într-o anumită situație, puteți oricând întreba un membru al echipei administrative folosind căile specifice de comunicare.


  Acest regulament trebuie respectat cu strictețe de fiecare jucător. Doar pentru că un alt jucător a încălcat regulile și regulamentele comunității, nu înseamnă că vă este permis să faceți același lucru. Totodată, dacă sunteți martorul unei situații în care un jucător încalcă regulile și regulamentele comunității sunteți obligat să raportați acest lucru fie în joc, folosind /report, fie pe forum, în secțiunea special destinată reclamațiilor.

  Se așteaptă din partea fiecărui jucător să aibe un comportament civilizat și respectuos atât cu jucătorii, cât și cu membrii echipei administrative pe toată durata sesiunii de joc.
  În cadrul acestei reguli intră și următoarele:
  • Nu jigniți direct sau indirect alți jucători și nu recurgeți la acte de discriminare.
  • Nu provocați și nu intrați în argumente doar de dragul de a crea haos sau de a jigni pe cineva.
  • Păstrați un limbaj cât mai adecvat posibil pe toată durata sesiunii de joc.
  Este interzisă promovarea altor comunități, fie sau nu de roleplay, indiferent de platforma acestora. Încălcarea acestei reguli atrage de la sine ban permanent și restricție în cadrul comunității.
  Este interzisă crearea de servicii pentru comunitate fără aprobarea unui membru din cadrul Management.


  Deciziile administrative sunt finale. Jucătorii trebuie să respecte instrucțiunile acordate de către un membru al echipei administrative în orice situație, inclusiv atunci când li se cere să se oprească din a se contrazice cu alți jucători sau cu administratorii, indiferent dacă jucătorii sunt sau nu de acord cu aceste instrucțiuni.
  • În situația în care considerați că un membru al echipei administrative a acționat în mod greșit, puteți depune o contestație administrativă și o plângere împotriva membrului echipei administrative în cauză atunci când situația o impune.
  Se așteaptă din partea fiecărui jucător să facă roleplay în permanență, fără să întrerupă, să întârzie sau chiar să anuleze o acțiune roleplay în desfășurare. Excepție de la această regulă o fac situațiile în care un membru al echipei administrative vă solicită acest lucru.

  Sunteți în permanență În Caracter (IC), așadar nu aveți dreptul să vă considerați sau să stabiliți, ca simplu jucător, faptul că sunteți într-un anume loc OOC și nici nu aveți dreptul de a pretinde celorlalți jucători să vă trateze ca fiind OOC într-un loc sau într-o situație roleplay. Excepție de la această regulă o fac situațiile în care un membru al echipei administrative vă solicită acest lucru. Membrii echipei administrative sunt considerați OOC atunci când sunt on-duty.
  Totodată, evitați următoarele:
  • Să vă plângeți pe chat-urile OOC despre cum se desfășoară o acțiune roleplay;
  • Să cereți motive și explicații pentru arestări prin chat-urile OOC sau să chemați un membru al echipei administrative deoarece considerați că acțiunea a fost abordată greșit. Indiferent de legalitatea arestării, această acțiune trebuie tratată In Character (IC) și reclamată prin căi IC.
  Minciunile OOC sunt interzise în totalitate. Indiferent dacă relaționați cu un jucător sau cu un membru al echipei administrative, aveți obligația să spuneți în permanență adevărul OOC. Având în vedere această regulă, nu aveți dreptul să cereți unui jucător promisiuni OOC pentru acțiuni IC (ex. că nu dorește să vă înșele) datorită faptului că o astfel de informație obținută OOC și folosită IC este considerată Metagaming (MG).

  Se așteaptă din partea fiecărui jucător să comunice în limba română, în special în chat-urile OOC. Pentru a vorbi în altă limbă IC, folosiți în fața propoziției/frazei un tag care să specifice limba în care conversați. Exemplu: Michael spune: [Spaniolă] Zachary, urcă în mașină repede!
  • Excepție de la această regulă o fac frazele sau cuvintele scurte ce provin din alte limbi, atât în chat-urile IC, cât și OOC.
  Nu deranjați un eveniment IC aprobat de către un Administrator. Orice fel de acțiune care poate deranja evenimentul, fie prin a-l întârzia, încheia prematur sau boicota în totalitate, ori de a strica starea și cheful jucătorilor participanți va fi sancționată. Excepție de la această regulă o fac acțiunile aprobate de către un Administrator.

  Demiterea dintr-o facțiune guvernamentală nu vă mai permite să vă reintegrați în facțiune cu același rang sau cu un rang mai mare decât cel avut în momentul demiterii, chiar dacă vă schimbați numele.

  Nu folosiți nume cunoscute/faimoase pentru caracterul dumneavoastră. Aici intră, dar nu se limitează doar la, actori, cântăreți, politicieni, atleți etc. Dacă sunteți descoperit ca folosind un astfel de nume, nu veți primi schimbare de nume gratuită, iar caracterul dumneavoastră riscă să fie resetat pe lângă faptul că va fi pus în admin-jail până ce schimbarea de nume este efectuată.

  Nu puteți folosi caracterul dumneavoastră pentru a face roleplay ca animal. Puteți, în schimb, face roleplay că dețineți un animal.

  Nu conduceți într-o manieră lipsită de realism. Aici intră stunt-urile, off-road-ul cu un vehicul neechipat sau slab echipat, mersul pe trotuar, săritul de pe poduri, ignorarea/trecerea prin bariere etc. Excepție de la această regulă o fac situațiile în care caracterul dumneavoastră nu are motive solide pentru a respecta regulile de circulație (ex. atunci când este urmărit de poliție). Totuși, aveți în vedere faptul că trebuie să faceți roleplay-ul corespunzător pentru fiecare acțiune și să portretizați rănile/avariile sau repercursiunile care survin în urma unor astfel de acțiuni.
   
  Sancțiunile pentru aceste reguli pot varia de la avertisment verbal până la ban permanent.

  2. Metagaming (MG)
  Metagaming (MG) reprezintă acțiunea de a folosi sau de a influența pe altcineva să folosească informații obținute Out of Character (OOC) în împrejurimi In Character (IC).

  Folosirea parantezelor rotunde "(( ))" în chat-urile In Character (IC) sunt interzise și intră sub această regulă. Închiderea chat-urilor OOC nu vă acordă dreptul de a folosi chat-urile In Character (IC) pentru a comunica în moduri Out of Character (OOC), indiferent dacă parantezele rotunde sunt sau nu prezente.

  Exemple:
  1. Michael îi citește nametag-ul lui Zachary și pretinde că îl cunoaște In Character (IC) în ciuda faptului că aceștia nu s-au întâlnit/cunoscut vreodată.
  2. Michael îl contactează pe Zachary prin metode OOC (/b, /pm, Skype/Discord/TS etc.) pentru a-i furniza informații obținute în mod In Character sau pentru a-l chema deoarece are nevoie de ajutor.
  3. Michael îi răspunde In Character mesajului OOC adresat de Zachary.
  4. Deoarece chat-ul /b este închis, Michael decide să transmită mesajul său OOC prin intermediul chat-ului IC.
  5. În loc să folosească comanda /me pentru a descrie zâmbetul de pe fața sa, Zachary decide să scrie ":D" în chat-ul IC.
  Nu folosiți programe externe de comunicare (precum Skype, Discord, TS) pentru a comunica IC. Excepție de la această regulă o fac canalele IC ale facțiunilor guvernamentale.

  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la avertisment până la admin-jail.

  3. Powergaming (PG)
  Powergaming (PG) reprezintă acțiunea prin care un jucător realizează acțiuni supraomenești sau lipsite de realism, specifică acțiuni imaginare care nu s-au întâmplat pentru a profita și a ieși dintr-o situație neplăcută, cât și acțiunea prin care un jucător acționează într-o manieră lipsită de fairplay, ce nu permite celorlalți participanți să răspundă.

  Exemple:
  1. Folosirea unui /me formulat în așa fel încât să nu permită celorlalți participanți să răspundă acțiunii.
  2. Portretizarea unei acțiuni prin care caracterul ridică un autoturism cu o singură mână și o aruncă într-un bloc.
  3. Refuzul de a recunoaște un obiect sau o sumă de bani aflată în posesia caracterului script-wise ca fiind In Character (IC) asupra caracterului.
   • Michael deține asupra sa un pistol de tip Deagle și $50,000. În timpul percheziției, Michael nu recunoaște că ar avea cei $50,000 pe motiv că ar fi lipsit de realism, în timp ce despre pistol spune că a făcut roleplay și l-a pus în mașină/locuință.
  4. Michael deține un cazino. Acesta face roleplay prin care specifică faptul că afacerea sa este protejată de caractere non-jucabile (NPC).
  5. Zachary deține un 24/7 care tocmai a fost jefuit. Zachary, în ciuda faptului că nu a făcut roleplay-ul necesar instalării camerelor de supraveghere, îndrumă ofițerii de poliție să verifice camerele de supraveghere ale afacerii, pretinzând așadar că acestea există și că, la un moment dat, au fost instalate.
  6. Nu folosiți serviciul de anunțuri oferit de SANews pentru a promova/oferi servicii sau bunuri ilegale, indiferent de modul în care formulați respectivul anunț.
  În cadrul acestei reguli se regăsesc și următoarele acțiuni:
  • Eșecul de a exprima frica/emoția caracterului în situațiile și împrejurimile necesare.
  • Chicken-running - fuga în zig-zag pentru a evita capturarea sau rănirea caracterului.
  • Schimbarea vestimentației fără a face roleplay.
  • Olympic running - alergarea fără oprire pentru perioade lungi de timp fără a exprima oboseala caracterului.
  • Olympic swim - înotul fără oprire sau statul în apă pentru perioade lungi de timp.
  • Înotul fără îmbrăcămintea potrivită.
  • Intrarea aleatorie în vehicule și locuințe și sustragerea bunurilor existente fără a face roleplay-ul necesar.
  • Ignorarea efectului de taser, ridicarea și fuga după ce un ofițer de poliție a împușcat caracterul cu taser.
  • Vindecarea rănilor (recuperarea HP-ului) în timpul unui shoot-out/brawl prin consumul de băuturi sau alimente, folosirea unei truse de prim-ajutor/drogurilor fără a face roleplay-ul necesar.
   • Vă puteți schimba oricând armura atâta vreme cât faceți roleplay-ul necesar.
  Atunci când doriți să scoateți o armă voluminoasă/de dimensiuni mari (bâtă, lopată, tac de biliard, crosă de golf, katana, shotgun, combat shotgun, MP5, AK-47, M4, county rifle și sniper rifle) sunteți nevoit să faceți roleplay cum și de unde le scoateți. Toate celelalte arme nespecificate pot fi scoase prin scroll, fără a fi nevoie de roleplay. Excepție de la mențiune o fac situațiile în care arma este vizibilă pe corp.

  Nu se consideră Powergaming (PG) situația în care un ofițer de poliție împușcă un suspect înarmat cu un taser. În situația în care acest lucru se întâmplă, suspectul poate face roleplay cum arma sa se descarcă și, acolo unde este cazul, împușcă accidental alți participanți la acțiune aflați în raza sa vizuală.

  Aveți nevoie de un obiect vestimentar adecvat, care să vă acopere fața cel puțin pe jumătate pentru a putea folosi masca script-wise. Ochelarii de soare, pălăriile, șepcile și orice alte obiecte care nu vă acoperă fața suficient de mult nu pot fi utilizate alături de obiectul mască. În schimb, folosirea căștilor de motocicletă, bandanelor, măștilor, skin-urilor care acoperă din oficiu fața (ex. skin-ul de SWAT), cât și combinații de obiecte vestimentare (ex. ochelari de soare + șapcă) sunt permise.

  Aveți nevoie de consimțământul tuturor părților implicate în acțiunea roleplay pentru a face roleplay cu obiecte ce nu există script-wise. Excepție fac camerele de filmat ale afacerilor înregistrate în mod legal în Statul San Andreas și echipamentul agențiilor guvernamentale, cu excepția câinilor, Los Santos Police Department, Los Santos Fire Department și Guvernul San Andreas.

  În situațiile în care sunteți accidentat/rănit într-un shoot-out/brawl/o urmărire, puteți face roleplay cu rănile după ce acțiunea se termină datorită adrenalinei.

  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la avertisment până la admin-jail.

  4. Deathmatch (DM)
  Uciderea sau rănirea unui jucător fără a avea un motiv suficient de serios sau fără a avea un motiv anume.

  În cadrul acestei reguli se regăsesc și următoarele acțiuni:
  • Car DM - folosirea unui vehicul pentru a ține un jucător sub roțile acestuia cu scopul de a-l omorî.
  • Brawling - pentru a iniția un brawl, jucătorul trebuie să facă roleplay-ul necesar, iar mai apoi să decidă, alături de oponenți, forma de brawl pe care doresc să o adopte - prin roleplay (implică folosirea constantă de /me și /do) sau clasic (bătaie folosind fizica jocului cu pumni și picioare)
  • Revenge Kill - uciderea, rănirea sau intrarea în contact cu un jucător care ți-a acordat Player Kill (PK) anterior. Odată ce caracterul tău primește PK, acesta își revine la spital în urma unei come/amnezii puternice/pierderii conștiinței, iar memoria acestuia referitoare la acțiunea respectivă dispare, astfel încât acesta nu va mai putea să-și amintească nimic despre moartea sa. Întoarcerea la locul acțiunii este interzisă pentru următoarele 20 de minute de la primirea PK-ului.

   În situația în care primiți Player Kill (PK) sau Character Kill (CK) și nu cunoașteți motivele din spatele acestor acțiuni, aveți dreptul de a întreba OOC atacatorul pentru clarificări. Acesta va fi obligat să vă răspundă într-un timp optim, în caz contrar, acțiunea va fi anulată și veți putea depune o plângere pe forum împotriva acestuia.

   Aveți nevoie de aprobarea unui Administrator Senior pentru a realiza o acțiune ce implică acte de terorism reale. Amenințările în formă de glumă/fără a avea nimic concret în spate, nu necesită nici o formă de aprobare.

   Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la admin-jail până la ban permanent.
  5. Abuzul de script sau de fizicile și problemele tehnice ale jocului
  Se interzic cu desăvârșire următoarele acțiuni:
  • Ninja-jacking - scoaterea forțată, fără roleplay, a jucătorilor din interiorul vehiculelor acestora;
  • Bunnyhopping - apăsarea repetată a tastei ce permite să sari pentru a te deplasa mai rapid;
  • Folosirea animațiilor pentru a evita rănirea caracterului, pentru a vă ascunde/pentru a ajunge în locuri în care în mod realistic nu ați putea ajunge.
  • Vehicle surfing/Car surfing - staționarea pe acoperișul unui vehicul aflat în mișcare. Aici intră situațiile în care un jucător pretinde să se afle în portbagaj - dacă doriți să transportați o persoană în portbagaj, aceasta trebuie să ocupe un loc în interiorul respectivului vehicul.
   • Excepție de la această regulă fac vehiculele care sunt prevăzute cu spațiu de depozitare deschis (Bobcat, Picador, Sadler, Walton), bicicletele (pentru a simula staționarea pe peg-uri/ghidon) și bărcile. Din toate aceste vehicule se poate trage cu arme.
   Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la ban temporar până la ban permanent.
  6. Zone sigure (Safezones)
  Se interzice cu desăvârșire comiterea de ilegalități în zonele dens populate și în zonele supravegheate constant de către autorități:
  • Aeroportul Los Santos.
  • Primăria din Pershing Square.
  • Rodeo Bank și East Los Santos Bank. (Excepție atunci când are loc un jaf de bancă)
  • Couttz and Schoutz și Grotti Dealerships.
  • Interiorul Verona Mall.
  • Secțiile de poliție, spitalele și holul închisorii.
  • Sediul Hex Tow 'n Go.
  • Ammunation.
  • Zonele de plecare/sosire a job-urilor.
  • Clădiri guvernamentale per general. (exemplu: Area 69, K.A.C.C. Military Compound, San Fierro Jet Carrier etc.)
  Excepție de la această regulă o fac cazurile în care situațiile roleplay sunt începute în alte locuri decât cele menționate mai sus, însă desfășurarea evenimentelor duce într-o zonă sigură. În astfel de cazuri, acțiunea poate continua fără întreruperi.

  Situațiile care implică pătrunderea forțată în astfel de clădiri/zone cu scopul de a întreprinde acțiuni ilegale necesită aprobarea unui Administrator Senior însoțită de un motiv suficient de solid.

  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la avertisment verbal până la ban temporar.

  7. Roleplay dezgustător
  Acțiunile roleplay ce implică conținut dezgustător trebuie întreprinse în spații private, ferite de public și care să nu permită accesul ușor/accidental al altor jucători neimplicați în acțiune. Deși nu este necesar un consimțământ din cadrul părților implicate, orice jucător implicat într-o astfel de acțiune poate solicita, în orice moment și sub orice motiv, ca acțiunea să fie sistată fără repercusiuni. Eșecul de a sista acțiunea în ciuda solicitării de sistare atrage de la sine sancțiuni administrative.

  În cadrul acestei reguli se regăsesc următoarele acțiuni:
  • Viol;
  • Canibalism;
  • Pedofilie;
  • Necrofilie;
  • Mutilare/dezmembrare;
  • Acțiuni perverse/sexuale nesolicitate.
  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la ban temporar până la ban permanent.

  8. Jafuri, furturi și înșelătorii
  Nu există limită pentru jafuri. Fiecare jucător își asumă riscurile ce pot surveni în urma deplasării cu o sumă mare de bani asupra sa. Este de datoria fiecărui jucător să își protejeze banii pe care decide să îi poarte asupra sa.
  • Excepție fac jafurile care implică obligarea victimei de a retrage o anumită sumă de bani din contul bancar/de economii mai mare de $10,000.
  • Excepție fac jucătorii sub nivelul 3 care nu pot fi jefuiți indiferent de abordare sau împrejurări.
  • Jucătorii care doresc să inițieze sau să ofere sprijin în cadrul unui jaf trebuie să aibă cel puțin nivel 3.
  • Jucătorii care doresc să inițieze un jaf nu se pot folosi de servicii/bunuri fictive în rubrica de anunțuri/licitații SANews pentru a atrage victime.
  • Echipamentul membrilor agențiilor guvernamentale (PD, FD, GOV) nu poate fi furat decât cu acordul unui Administrator Senior.
  • Nu puteți jefui un jucător aflat în timpul unui job script-wise fără permisiunea unui Administrator. Aici intră taximetriștii, șoferii de autobuz și sweeperii. Cei care fac delivery pot fi jefuiți. Totodată, nu puteți campa zonele de plecare/sosire/aprovizionare a job-urilor cu scopul de a jefui un jucător - aici intră și zonele de la delivery driver. Aveți în vedere faptul că fiecare acțiune în parte de acest gen necesită aprobarea unui Administrator.
  Jafurile bancare necesită aprobarea unui Administrator Senior, iar cererea trebuie să fie însoțită cu un plan detaliat și exact al desfășurării întregii acțiuni. Pe lângă plan, următoarele reguli trebuie acceptate:
  • Pentru a demara un jaf bancar, trebuie să existe cel puțin 15 ofițeri de poliție online.
  • Băncile nu au acces în interior de pe acoperiș.
  • Odată ce o armă este scoasă în interiorul băncii, alarma silențioasă se declanșează.
  Puteți fura cheile vehiculelor și proprietăților unui jucător atâta vreme cât cunoașteți IC informațiile necesare despre vehicul/proprietate (printre care modelul, culoarea, numărul de înmatriculare, locația, respectiv adresa în cazul proprietăților). Nu puteți obliga jucătorul să vă dea /sell vehiculului sau proprietății doar pentru că i-ați luat cheile vehiculului.
  • Nu există limită pentru înșelătorii. Fiecare jucător își asumă riscurile ce pot surveni în urma pacturilor complet IC făcute cu alți jucători indiferent de bunul care stă la baza acestor înțelegeri.
  • Toate înșelătoriile ce implică vehicule/proprietăți trebuie să aibă la bază un contract IC. Nu puteți cere unui jucător OOC să vă vândă un vehicul/o proprietate pentru $1 ca mai apoi să-i plătiți cu /pay suma cerută. Comenzile pentru /sell sunt în așa fel concepute încât să limiteze astfel de acțiuni. În schimb, puteți convinge IC un caracter să vă pună bunul respectiv pe numele dumneavoastră cu promisiunea plății viitoare a contravalorii bunului respectiv.
  • Afacerile legale de tip cazino/pariuri sportive/loterie nu pot înșela clienții, indiferent de tipurile de jocuri/servicii oferite. (raffle, blackjack, poker, pariuri pe meciuri de orice fel etc.)
  • Dacă ați fost înșelat, aveți dreptul de a jefui jucătorul respectiv pentru a vă recupera banii și chiar sume în plus de bani existente asupra jucătorului respectiv.
  • Împrumutarea bunurilor deținute altor jucători se face pe propria răspundere. Nu veți primi sprijin în situația în care vă împrumutați bunurile altor jucători, iar aceștia nu vi le returnează. Nu vă veți putea recupera bunurile nici în situația în care jucătorul primește ban permanent.
   • Excepție de la această regulă o fac situațiile în care între cele două caractere se face un contract pe baza căruia cel împrumutat se obligă să-i restituie suma, alături de alte clauze cu garanția că dacă nu plătește, bunurile sale să fie transferate celui care l-a împrumutat. De aici, puteți da în judecată caracterul care nu v-a restituit bunurile împrumutate, iar dacă Statul San Andreas vă acordă câștig de cauză, un Administrator Senior urmează să vă ajute să transferați bunurile echivalente sumei împrumutate pe caracterul dumneavoastră.
  9. Evitarea acțiunilor roleplay prin metode OOC
  Nu puteți părăsi sau evita acțiunea roleplay în care sunteți implicat sau urmați să fiți implicat fără consimțământul tuturor jucătorilor implicați în cadrul respectivei acțiuni sau a unui membru al echipei administrative.

  Se interzic cu desăvârșire următoarele acțiuni, indiferent că se desfășoară sau urmează să se desfășoare:
  • /exit pentru a evita acțiunile roleplay.
  • Schimbarea caracterului/logout pentru a evita acțiunile roleplay.
  • Să te pui AFK/alt-tab pentru a evita acțiunile roleplay.
  • Să îți dai force crash sau să intrerupi aprovizionarea cu internet prin oprirea conexiunii/router-ului/scoaterea cablului etc.
  • Solicitarea unui Administrator să te teleporteze într-un anume loc pentru a evita acțiunile roleplay.
  Pentru a ieși din joc, a sta AFK sau a vă schimba caracterul după o acțiune roleplay care determină alte caractere să vă caute, trebuie să așteptați cel puțin 20 de minute înainte. Aici intră și urmăririle ofițerilor de poliție care, dacă v-au pierdut, doresc să vă găsească în continuare. Excepție de la această regulă o fac situațiile în care un Administrator vă permite să părăsiți jocul/să stați AFK.

  În situația în care vi se întâmplă să luați crash, să vă pice conexiunea la internet sau să suferiți orice alt tip de problemă tehnică care vă împiedică accesul în joc/vă forțează să ieșiți din joc, aveți la dispoziție 5 minute pentru a vă conecta din nou și de a continua acțiunea. În caz contrar, veți fi sancționat conform regulamentului, iar acțiunea va lua sfârșit. În situațiile în care o sentință IC ar fi trebuit atribuită caracterului dumneavoastră, respectiva sancțiune va fi acoperită în sancțiunea administrativă. În situația în care nu reușiți să reveniți după 5 minute, puteți oricând depune o contestație administrativă și discuta cu Administratorul care v-a acordat sancțiunea pentru a ajunge la un numitor comun. Aveți în vedere faptul că Administratorul nu este obligat să vă scoată sancțiunea.

  10. Despre Character Kill (CK)
  Forțarea unui jucător de a accepta un Character Kill (CK) este strict interzisă. Totuși, de la această regulă fac excepție următoarele cazuri:
  • Sinuciderea pentru a scăpa de o sancțiune acordată IC. Aici intră scoaterea unei arme sau încercarea de a scoate/apuca o armă pentru a riposta.
  • Atunci când un jucător nu este mort script-wise, însă face roleplay că moare. Dacă caracterul are șanse vizibile de supraviețuire, însă faceți roleplay că acesta moare, caracterul va primi CK.
  • Atunci când un caracter este condamnat la moarte sau la închisoare pe viață de către Statul San Andreas. În cazul în care un caracter este condamnat la închisoare pe viață, jucătorul poate alege dacă dorește să facă roleplay în închisoare sau dorește să primească direct CK.
  Majoritatea facțiunilor ilegale își rezervă dreptul de a oferi CK membrilor săi atâta vreme cât au un motiv IC. În astfel de cazuri, Administratorii nu vă pot ajuta să scăpați de CK datorită faptului că vă oferiți consimțământul de la bun început.

  11. Despre AFK (Away From Keyboard)
  Puteți rămâne AFK timp de 10 minute fără a risca să primiți kick sau logout cu condiția să nu fiți implicat într-o acțiune roleplay activă, să nu fiți în cele 20 de minute de după o acțiune roleplay ce a determinat ceilalți participanți să vă caute și să nu fiți într-o zonă populată. Totodată, nu vă puneți AFK/alt-tab în mijlocul drumului sau în interiorul vehiculelor destinate job-urilor.

  Jucătorii care sunt AFK/alt-tab sunt considerați OOC. Nu intrați în contact cu aceștia decât după ce s-au întors din AFK/alt-tab. În situația în care nu puteți aștepta ca aceștia să revină sau considerați că aceștia nu vor mai reveni în joc și ați așteptat deja cel puțin 5-10 minute, sunteți obligat să îi considerați ca fiind OOC, însă puteți să îi reclamați în situația în care considerați că aceștia sunt AFK/alt-tab cu scopul de a vă evita sau a evita o situație roleplay anume.

  Pentru a evita orice fel de problemă sau confuzie, vă recomandăm să dați logout în meniul caracterelor accesând comanda /home și să stați acolo AFK.

  Folosirea tehnicilor de evitare a sistemului de detectare a jucătorilor aflați în AFK atrage de la sine ban temporar.
   
  Sancțiunile pentru această regulă pot varia de la avertisment la ban temporar.

  12. Despre binduri
  Se interzic cu desăvârșire următoarele acțiuni:
  • Folosirea unor binduri inclare din punct de vedere al acțiunii pe care o reprezintă;
   • Exemple: Michael [scoate/pune] în toc pistolul său [9mm/Deagle].
   • Michael scoate din portbagaj un [Shotgun/MP5/AK-47].
  • Folosirea unor binduri care facilitează mai mult de o acțiune;
   • Exemplu: Michael fuge la portbagaj, îl deschide, după care ia un M4 pe care-l încarcă înainte de a închide portbagajul.
  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la avertisment la admin-jail.

  13. Despre conturi
  Se interzic cu desăvârșire următoarele acțiuni:
  • Comercializarea conturilor și a bunurilor caracterelor pentru bani OOC.
  • Distribuirea informațiilor conturilor. Sunteți unic responsabil pentru securitatea contului dumneavoastră. În situațiile în care permiteți accesul altor pesoane în contul dumneavoastră, fie de bună voie, fie accidental, iar acestea din urmă aduc prejudicii contului dumneavoastră sau vă aduc în postura de a primi o sancțiune administrativă, chiar și permanentă, atunci veți servi respectiva sancțiune ca și cum a fost făcută de către dumneavoastră. Bunurile pierdute nu vor putea fi recuperate.
  • Utilizarea mai multor conturi de joc. Fiecare jucător are dreptul la un singur cont de joc, iar dacă acesta devine inaccesibil, fie din cauza unei probleme tehnice, fie în urma unei sancțiuni administrative, nu mai aveți dreptul să vă creați unul nou. În astfel de situații, trebuie să depuneți o contestație administrativă pentru a vă debloca contul și a primi permisiune de a mai juca.
   • În situațiile în care în locuința dumneavoastră se află mai multe persoane care frecventează comunitatea Los Santos Roleplay România și, implicit, joacă sub același IP, trebuie să cereți permisiunea unui Head Admin+. Aveți în vedere faptul că nu vom permite ca pe același serial să existe conturi multiple.
  • Transferul bunurilor între caractere. Excepție de la această regulă o fac situațiile în care un Administrator Senior vă acordă permisiune și vă asistă pe tot parcursul desfășurării acțiunii, cât și donatorii care beneficiază de posibilitatea de a efectua transferuri de bunuri. Aveți în vedere faptul că transferurile de bunuri se fac întotdeauna printr-un Administrator Senior și nu prin alți jucători.
  • Impersonarea altor jucători, fie aceștia membri ai comunității sau nu. Aici intră și cazurile în care un jucător decide să folosească un nume de cont similar cu cel al altei persoane cunoscute pe comunitate sau în general.
  Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli este ban permanent.
 
14. Despre texturări
Se interzic cu desăvârșire următoarele acțiuni:
 • Retexturarea interioarelor sau vehiculelor cu imagini ce denotă sau fac trimitere către toate instanțele enumerate în regula 7. Roleplay dezgustător, cât și către instanțele aplicabile din regula 1. Reguli de bun simț și Curtoazie comună, dar și nudism, atâta vreme cât respectivele interioare/vehicule sau spații/camere din respectivele interioare sunt accesibile publicului.

Sancțiunea pentru încălcarea acestei reguli poate varia de la avertisment la ban permanent.

 • Like 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.
For more information, please read our Terms of Use & Privacy Policy.