Jump to content

Acest forum este în stadiul beta. Se așteaptă modificări.

Acest proiect are nevoie de susținători pentru a se dezvolta! Click aici pentru a afla cum poți ajuta!

Aplicațiile pentru funcția de Tester au fost deschise! Click aici pentru a afla cum poți face parte din echipa administrativă!

Se caută lider pentru facțiunea Los Santos Fire Department! Click aici pentru a afla cum poți obține poziția!

Sign in to follow this  
Michael

Ce așteptări aveți de la server și ce vă doriți să vedeți?

Recommended Posts

Bună,

După cum bine știți (ori dacă nu știți, puteți afla oricând accesând această pagină), ne dorim să dezvoltăm standardele de roleplay aflate în prezent pe MTA-ul românesc și ne dorim să ajungem cel puțin acolo unde comunitățile de roleplay de pe SAMP se află.

Într-un mediu ca MTA, unde popularitatea în rândul jucătorilor români de roleplay e mai scăzută, iar opiniile celor care au acordat o șansă acestei platforme sunt de cele mai multe ori negative datorită comunităților prezente și anterioare care doar au simulat o comunitate de roleplay, e dificil. Dificil, dar nu imposibil.

Ne dorim să arătăm că și pe MTA se poate face ceva serios, de durată și la standardele pe care toți le așteptăm din partea unei comunități adevărate de roleplay. Și nu doar atât, ci ne dorim să dovedim faptul că MTA oferă mult mai multe oportunități de dezvoltare și inovare în materie de roleplay.

Această comunitate nu poate reuși fără implicare noastră, a tuturor celor care compunem această comunitate, a tuturor celor care ne dorim de foarte multă vreme ca un astfel de proiect să ia naștere și să țină și pe MTA, nu doar pe SAMP.

Unii dintre voi, majoritatea de altfel, cunoașteți foarte bine situația existentă pe MTA-ul românesc. Unii sunteți veterani, ați fost acolo când diverse proiecte au luat naștere, în unele v-ați implicat, în altele ați preferat să priviți de pe margine, și sunteți pe MTA de ani buni. Unii ați descoperit de curând această platformă și ați fost plăcut surprinși de potențialul pe care MTA îl oferă și ați decis să-i acordați o șansă, iar mai apoi, probabil, să rămâneți definitiv aici.

Unii dintre voi, veterani sau noi, ați încercat să faceți ceva pe propriile puteri. Unii dintre voi, ați ales să vă acordați ajutorul în diferite proiecte. Indiferent de cum ați ales, ați avut un lucru în comun, la fel ca noi: dragostea pentru roleplay și dorința de a face ceva "așa cum trebuie" pe MTA.

Acum, prin Los Santos Roleplay România, ne-am unit. Și ne vom uni în continuare cu toți cei care se regăsesc în situațiile de mai sus și vor dori să ofere o mână de ajutor pentru un obiectiv comun. Acum, putem să punem mână de la mână și să construim ceva de durată, ceva de care cu toții să fim mândri și de care să ne simțim împliniți că am putut face parte. Acum, e momentul să ne axăm, unii am început deja acest lucru, pe ceea ce ne pricepem cel mai bine în materie de roleplay - în ce excelăm, în ce ne regăsim și în ce ne face plăcere să facem. Acum e momentul să ne umplem golurile care poate ne-au făcut să nu avem succes în încercările noastre anterioare.

Acum e pe bune. Fie că sunteți de acord cu mine sau nu, Los Santos Roleplay România este singura șansă adevărată pe care MTA-ul românesc o are în prezent ca să devină competitiv cu marile comunități din domeniu.

Comunitatea aceasta este alcătuită din noi toți, indiferent că suntem jucători, lideri de facțiuni, Testeri sau Administratori, indiferent de rolul pe care îl avem aici pe comunitate, fiecare reprezentăm o piesă din acest puzzle, iar ca să fie complet, trebuie să fim uniți și să ne implicăm cu toții cât de bine putem pentru a ajunge unde ne dorim.

Așadar, am simțit necesar să fac acest topic pentru a vă cere părerile, pentru a vă asculta sugestiile (pentru cele ce țin de script, vă rog să apelați la secțiunea sugestii, aici mi-aș dori să discutăm lucruri generale), pentru a vă cunoaște așteptările, pentru a dezbate diferite subiecte și pentru a discuta alături de voi direcția în care să o luăm ca și comunitate. Nu din lipsă de experiență, ori din necunoștință de cauză, ca să nu se interpreteze greșit din exterior, ci din dorința de a ne face această comunitate mult mai strânsă. E important pentru fiecare comunitate să asculte de părerea membrilor care o compun, iar asta îmi doresc prin intermediul acestui topic.

Vă mulțumesc,

Michael.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce vreau să văd de la această comunitate? Vreau să ajunga una sus, ce să aiba scripturi unice, în perioada ce am jucat eu pe acest server (pana acum o zi), mi s-a părut un script foarte unic, dar nu foarte complex, adică nu știu, nu m-a încantat foarte mult, îmi place că se fac update-uri foarte des, dar foarte des.

Vreau să se faca pe forum activitate mai multă, să ajunga undeva acest server, mi se pare momentan o /perioadă/ monotonă deoarece lumea este la școală, este în timpul școlii, și nu foarte multă lume poate juca aici, din cate am înțeles de la voi, această comunitate a rulat și în 2014-2016, ne puteți da niște poze să vedem cum arăta atunci comunitate? EU unul sunt foarte dar foarte curios să văd cum arăta comunitatea în foștii ani, cum s-a dezvoltat, cati playeri erau pe atunci, ce activitate era pe forum, samd.

Vreau să văd niște scripturi complexe, pentru că tu @Michael știu că poți să faci ceva foarte bun, te pricepi să scriptezi în LUA chiar foarte bine, și de aceea vreau să învaț și eu de la tine.

Activitatea de pe server începe abia cand intră unul dintre voi @Michael sau @benzema100, altfel nu intră foarte multă lume(maxim 1-2 fără voi pe server), dacă ați putea face așa în fel încțt nu să trebuiască să întrați voi pe server, ar fii ceva foarte wow, playerii joacă pentru funcții pe comunitățile mici, toată lumea spune asta, și cred că știți și voi chestia asta.

Vreau să văd mai multe pe forum, mai multe categorii, unde liderii / testerii / administratorii de joc se pot destinde, unde se pot face mai multe lucruri, să se discute mai multe lucruri. Fiecare facțiune să aibă un GOV, și asta nu spun doar eu, spun țoți playerii, mi se pare aiurea ca LSFD să aibă categorie pe forum. Mă bucur că această comunitate încă trăiește.

Cu respect,

AndreiAdv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Apreciez foarte mult cuvintele frumoase și sprijinul pe care îl acorzi acestei comunități, mai ales prin astfel de mesaje.

Niciodată nu am fost fan al actualizărilor făcute în serie, iar prin asta mă refer periodic. Sigur, din când în când, postez câte o actualizare la o versiune nouă, însă acest lucru nu înseamnă că majoritatea celor înscrise în acel update nu existau deja de multă vreme pe server. Mereu mi-a plăcut să adresez, pe cât posibil, problemele ce țin de script într-un timp cât mai scurt astfel încât jucătorii să nu fie nevoiți să aștepte cel puțin o lună până la următoarea versiune de actualizări ca să se poată bucura, de exemplu, de rezolvarea unui bug care le-ar fi făcut experiența de joc mai dificilă.

Am căutat mai devreme poze vechi de pe un DVD făcut acum multă vreme tocmai cu scopul de a stoca amintiri ce țin de MTA. Am încercat să găsesc poze ce țin de comunitate în perioada 2014-2016, însă nu am găsit mare lucru. Mai mult am găsit imagini din perioada dinaintea comunității (o versiune de gamemode adaptată pentru Red County). Totuși, am reușit să culeg 2-3 imagini care să contureze, cel puțin, diferența script-wise dintre două sisteme prezente și astăzi pe comunitate:

În ceea ce privește script-urile complexe, ele vor veni, cu timpul. Unele există, cel puțin așa consider eu având în vedere celelalte comunități de roleplay per general, însă cu siguranță acest gamemode nu este încă nici pe departe la stadiul de "maturitate totală", dacă pot să îl numesc așa. La stadiul de completitudine și perfecțiune. Adevărul e că niciodată nu vom atinge așa ceva, indiferent de cât de mult ne străduim, mereu va exista ceva nou de pus, ceva de scos, altceva de modificat, în funcție de evoluția jucătorilor, a standardelor de roleplay și a celorlalți factori care contribuie la toate acestea. Însă este de datoria noastră să încercăm să ne apropiem cât mai mult posibil de acest stadiu, iar în această situație implicarea comunității ca întreg joacă un rol foarte important deoarece ne ajută să modelăm experiența lor pe această comunitate după nevoile și gusturile lor, iar asta nu numai din punct de vedere script-wise.

Activitatea jucătorilor pe server nu ar trebui să depindă de prezența mea sau a lui @benzema100 în joc. Apreciez faptul că ai sesizat această problemă pe care altfel nu aș fi reușit să o depistez. Vom căuta cea mai bună modalitate de a rezolva acest aspect cât de curând posibil.

În prezent, Fire Department are nevoie de un lider capabil și activ care să se ocupe de facțiune. Nu am fost niciodată împotriva unui sub-forum pentru Fire Department, însă am considerat că, fiind la început, nu era necesar acest lucru. Dacă există o nevoie și o dorință atât de mare din partea facțiunii și a jucătorilor de pe comunitate, atunci sigur, vom realiza și un astfel de sub-forum la cererea viitorului lider de facțiune.

Mulțumesc,

Michael.

@AndreiAdv

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

Apreciez că mi-ai răspuns într-un timp atat de scurt și că ai incercat să vorbești liber față de mine cat și față de playerii comunității.

Din cate am observat am văzut că aveți o medie foarte bună de playeri (10-13 playeri constat), fără voi pe server, asta a făcut decat să mă bucure, ați rezolvat o problemă cu playerii.

Am observat că la facțiuni nu se prea ocupă nimeni (se ocupă @benzema100 și cam atat), ar mai trebuii încă cineva, capabil ce să îl ajute pe benzema, ar fii mult mai ok, deoarece @benzema100 este manager-ul acestei comunități si are treabă cu forumul, cat și cu administratorii de joc / testerii, vreau să văd mai multă implicare din partea staff-ului pe forum, să avem un forum activ, nu foarte monoton, cum am spus și în reply-ul de mai sus. Îmi place că încercați să rezolvați problemele cat de rapid puteți, asta înseamnă că vă străduiți pentru această comunitate, că vreți să fie una de top ce să nu se închidă după o lună de activitate.

Vreau să văd mai mult RP din partea LSPD, momentan LSPD nu mi se pare foarte organizat, și asta poți aproba și tu, am și un exemplu. Ieri, voiam să /rolez/ un suicide, însă, un detectiv(așa cred), a tras cu tazer-ul de jos, de unde nici 5 metrii nu erau (cam 10), nu ar trebuii să se faca asta, am vorbit și cu @EliseiNenea, ce mi se pare că e foarte bun la RP-ul de PD, și el a spus să luăm această situație IC, vreau mai multă organizare din partea ta @Michael în această facțiune, să fie sancționați cum trebuie și să nu închideți ochii, ori suntem server de RP ori de RPG?

Sunt multe probleme de dezbatut, mai ales de LSPD. Vreau sa deschideti LSGOV, avem nevoie URGENT de aceasta factiune, pentru a împiedica coruptia din LSFD / LSPD.

Multumesc pentru atentie,

Andrei.

@Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, AndreiAdv said:

[...] 

Nu noi l-am instruit pe individ. Într-adevăr era greșit cum a acționat, însă era IC. OOC știi ca nu aveam ce sa ii fac :)) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut, @AndreiAdv.

În legătură cu facțiunile, da, mă ocup doar eu. Pentru că momentan nu am găsit pe cineva care să îmi fie de ajutor în acest domeniu, cu experiență. Pe viitor, când voi realiza eu că am nevoie de ajutor, nu mai fac față la numărul de playeri, sau este cineva pe aceași frecvență ca a mea, care să vină cu sugestii, să dezbată anumite chestii actuale, atunci da, îl voi considera de ajutor. În momentul de față, eu zic că nu am nici-o problemă. Dacă consideri că un lider al unei facțiuni a greșit, îmi poți prezenta problema în PM, aducând dovezi.

Cât despre Government, da, avem planuri de viitor cu această facțiune. Însă, în momentul de față nu este nimeni capabil să conducă această facțiune ca la carte. De accea, preferăm să așteptăm să mai creștem în numărul de jucători, iar dacă va fi nevoie, vom alege unul dintre administratori să o conducă. În principiu, liderul unei astfel de facțiuni va fi un administrator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×